Keresés

Vörösróka (közönséges róka)

LinkajánlásRókaRókaroka.lap.hu/9-99hu14569502522004-10-04 00:00:002016-03-02 21:24:12Petróczy Judit, Mazug TímeaPetróczy Judit, Mazug TímeaCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2004

Meghatározás

A vörös róka őshonosnak tekinthető a világ legtöbb táján, elterjedésének északi határát a Bering-szoros alkotja. Csaknem egész Észak-Amerikát uralja, Eurázsiát és Észak-Afrika egyes részeit (Tunézia, Algéria, Marokkó), de megél olyan területeken is, ahol a csapadék mennyisége elenyésző (például Ausztráliában). Kiválóan alkalmazkodott szélsőséges időjárási viszonyokhoz is, legyen szó hidegről, sarki éjszakákról, 4000 méteres tengerszint feletti magasságról. Megtalálható mezőgazdasági területeken és nagyvárosokban egyaránt. A Vulpes nem fajai kizárólag Dél-Amerikából hiányoznak.

Szponzorált hirdetések

Hirdetés

Hírlevél

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Vörösróka (közönséges róka)
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés 
eXTReMe Tracker